пауловнияФирма Велбой ЕООД е производител и доставчик на посадъчен материал от пауловния – най-бързо растящият дървесен вид на планетата. Освен това извършваме проучвания на терени и цялостно изграждане на плантации. Предлагаме консултации и обгрижване на масиви от пауловния.

Фирмата ни е участник в редица екологични форуми и събития. На тях редовно се споменава за постоянното изсичане на горите, за нови енергийни ресурси от възобновяеми енергийни източници. Предвид на това, че пауловния абсорбира 10 пъти повече въглероден двуокис и отделя толкова пъти в повече кислород от други дървесни видове, с основание можем да я наречем фабрика за кислород. 

В България има много пустеещи земи които са негодни за земеделски цели. Те са нашата цел. Изграждайки плантации от пауловния на тях, само след осем години ние ще имаме гора с дървета от по един кубик всяко. 15-20 метрови гиганти готови да бъдат отсечени. Тук чудото не свършва!!!Пауловния има уникалната способност да се регенерира. Това означава, че няма нужда да се правят повторни разходи за залесяване. Коренът на дървото живее около 70 години. Тоест можем да разчитаме на около 8-10 цикъла от по осем години всеки. Дървесината е с високо качество и е много ценена на световния, а скоро ще бъде и на българския пазар.
Освен ползите от кислорода и пряко от дървесината, косвено, изграждайки такива плантации ние осигуряваме по-качествен дървен материал, на лесно достъпни места, където себестойността му по прибиране е много по-ниска от тази в горите ни. Така необходимостта от изсичане на красивите ни борови гори ще намалее. Много важно е да отбележим, че по този начин осигуряваме поминък в райони, които са със затихващи функции. Пауловния може да се окаже абсолютната алтернатива за хората които се занимават с тютюнопроизводство.

Към момента предлагаме следните услуги свързани с отглеждането и реализирането на на продукция от видовете от род Paulownia.

  • Производство и дистрибуция на посадъчен материал от пауловния - 2 вида разсад и фиданки - онлайн поръчки можете да направите тук.
  • Производство на генетично еднакъв материал от пауловния. Повече информация тук.
  • Проучване на терени и провеждане на изследване на почвата и климатичните условия свързани с оптималния добив на продукция от пауловния.
  • Услуги по засаждане на пауловния.
  • Цялостно изгражане на плантации от пауловния.
  • Консултации или извършване на услуга по цялостно обгрижване на плантации от пауловния.
  • Изкупуване на дървесина от пауловния.
  • Продажба на дървен материал от пауловния.

Повече информация за пауловния можете да получите на нашия сайт - Пауловния.бг.

Блог Паyловния.бг

Няма намерени новини

Новини от Паyловния.бг

Няма намерени новини

Рецепти от Лимец

Няма намерени новини

Велбой ЕООД

Велбой ЕООД

гр. Пловдив, 4003

ул. Стоил войвода 4

Phone (+1) 0888 69 80 10
email office@velboy.com
web www.velboy.com

©2010. Велбой ЕООД.
Back to Top