limec-1Изминаха няколко години от както започнахме да се занимаваме и с отглеждането на лимец. Водени от идеята да променим нещо в хранителните навици на хората, които гледайки масовите реклами все повече се откъсват от истинските домашно приготвени здравословни храни.

Дейностите с които се занимава Велбой, привличат като магнит ново-мислещите хора със зелено схващане за света. Това ни подсказа, че е назрял момента да допринесем за връщането на този древен сорт жито, не променян от хилядолетия. Преди няколко години хората които се занимаваха с производството на лимец се брояха на пръсти, а цената беше с пъти по-висока.

Наша основна цел и задача беше и е, популяризирането му и навлизането му в масовото производство на хляб и хлебни изделия. Така все повече хора ще могат да се докоснат до истинския вкус на здравето.
По наше мнение цената на лимеца е вече стабилна и не би следвало да се променя драстично. С лимец могат да се приготвят не само хлябове. Опитайте се да замените ориза с лимец на познатите ви ястия и ще преоткриете един нов свят на вкусовете! Опитвали сме и сме публикували рецепта за приготвяне на домашна бира. В сайта ни ще намерите многобройни рецепти за ястия, хлябове, десерти приготвени с древното жито. Насладете се и вие!!

За повече информация моля следете Лимец.биз.

Велбой ЕООД

Велбой ЕООД

гр. Пловдив, 4003

ул. Стоил войвода 4

Phone (+1) 0888 69 80 10
email office@velboy.com
web www.velboy.com

©2010. Велбой ЕООД.
Back to Top