limec-1Изминаха няколко години от както започнахме да се занимаваме и с отглеждането на лимец. Водени от идеята да променим нещо в хранителните навици на хората, които гледайки масовите реклами все повече се откъсват от истинските домашно приготвени здравословни храни.

Дейностите с които се занимава Велбой, привличат като магнит ново-мислещите хора със зелено схващане за света. Това ни подсказа, че е назрял момента да допринесем за връщането на този древен сорт жито, не променян от хилядолетия. Преди няколко години хората които се занимаваха с производството на лимец се брояха на пръсти, а цената беше с пъти по-висока.

Наша основна цел и задача беше и е, популяризирането му и навлизането му в масовото производство на хляб и хлебни изделия. Така все повече хора ще могат да се докоснат до истинския вкус на здравето.
По наше мнение цената на лимеца е вече стабилна и не би следвало да се променя драстично. С лимец могат да се приготвят не само хлябове. Опитайте се да замените ориза с лимец на познатите ви ястия и ще преоткриете един нов свят на вкусовете! Опитвали сме и сме публикували рецепта за приготвяне на домашна бира. В сайта ни ще намерите многобройни рецепти за ястия, хлябове, десерти приготвени с древното жито. Насладете се и вие!!

За повече информация моля следете Лимец.биз.

Блог Паyловния.бг

Няма намерени новини

Новини от Паyловния.бг

Няма намерени новини

Рецепти от Лимец

Няма намерени новини

Велбой ЕООД

Велбой ЕООД

гр. Пловдив, 4003

ул. Стоил войвода 4

Phone (+1) 0888 69 80 10
email office@velboy.com
web www.velboy.com

©2010. Велбой ЕООД.
Back to Top